Hoe het allemaal begon
1861
X

Hoe het allemaal begon

Onze Freixenet familiegeschiedenis gaat terug tot in 1861, toen Francesc Salla Ferrés een bedrijf opstartte dat wijn maakte en exporteerde naar Amerika. De wijnmakerij van toen bestaat vandaag nog steeds, mooi gerestaureerd door de huidige familie, en er worden nog steeds kleine hoeveelheden Cava geproduceerd – handgemaakt zoals op de originele manier.


Een liefdesverhaal
1889
X

Een liefdesverhaal

Vanuit de sterke fundering gebouwd door Francesc Sala Ferrés, begint ons verhaal in 1889 met het huwelijk van Pedro Ferrer en Dolores Sala Vivé, erfgename van het Sala wijnimperium. Wat een koppel! Dolores’ diepgaande kennis van wijn maken, gecombineerd met Pedro’s visie en ondernemerschap zorgde voor de fundering van het bedrijf de dag van vandaag.


Het waren deze twee mensen die de gedurfde beslissing maakten om van wijnen over te schakelen naar de complexiteit van het produceren van Cava volgens de “método tradicional”. En dat brengt ons naar het volgende avontuur in ons verhaal.

De geboorte
1914
X

De geboorte

Hoe zouden ze deze Cava noemen? Het jonge koppel koos een naam die hen nauw aan het hart lag. Pedro groeide namelijk op in een wijngaard genaamd La Freixeneda of “Ash Tree Grove” in Catalonië, met als resultaat dat hij de bijnaam “el Freixenet” kreeg. Wie had ooit gedacht dat deze bijnaam een eeuw later over de hele wereld gekend zou zijn?


De wereld aan hun voeten
30´s
X

De wereld aan hun voeten

Het koppel nam een eerste gewaagde stap tot de introductie van de Cava in de wereld, wanneer ze een kantoor openden in New Jersey in de jaren 1930. Immers, iedereen heeft wel eens iets te vieren en dit gebeurt dan ook over de hele wereld, dus Cava moest en zou daar een deel van uitmaken: een werkelijk opmerkelijke visie voor die tijd.


Dolores neemt de leiding
40´s
X

Dolores neemt de leiding

In de late jaren dertig, eiste de Spaanse Burgeroorlog het leven van Pedro en zijn oudste zoon. Dit betekende dat Dolores en haar drie oudste dochters achterbleven om het bedrijf te leiden. Een van Dolores’ eerste beslissingen heeft bijna iedereen onder ons beïnvloed: in 1941 introduceerde ze Freixenet’s Carta Nevada in de wereld. Wat een gewaagde stap. Een heerlijke en begeerde Cava in een opvallende witte fles, die niet alleen de kracht van onze filosofie uitstraalde maar ook nog eens pracht. Een fles die al snel een globaal icoon zou worden.


Een nieuw huwelijk – van pracht en efficiëntie
1957
X

Een nieuw huwelijk – van pracht en efficiëntie

Dolores ging met pensioen in 1957 en gaf zo ook de verantwoordelijkheid om het bedrijf in goede banen te leiden over aan haar zoon, Josep Ferrer. Hij had een echte passie om Freixenet nóg beter te doen smaken en maakte enkele doorbraken mee die de kwaliteit van onze wijnen nog verbeterde. Wij waren het eerste bedrijf in Spanje die druiven pneumatisch persten, de eersten om gekoelde tanks te gebruiken om de fermentatie te controleren en één van de leiders in de ontwikkeling van eigen gist.


Waarom houden we deze geweldige wijn enkel voor onszelf? hoorde men Josep vaak zeggen.  De wereld zou ervan moeten kunnen genieten. En zo begon de droom van ons bedrijf om onze sprankelende gebottelde zonnestralen beschikbaar te maken voor de hele wereld.

A new star is born
70´s
X

A new star is born

Al deze kwaliteitsverbeteringen vonden hun thuis in een nieuwe ster binnen Freixenet’ s wereld. In de jaren ’70 werd de Cava, Cordon Negro, gelanceerd in een strakke, sexy, zwarte fles die bij iedereen opviel. Eenmaal geproefd, werd deze frisse en fruitige Cava al snel werelds best verkopende Cava.


Dromen worden werkelijkheid
80´s
X

Dromen worden werkelijkheid

Dankzij het harde werk van Josep Ferrer, zijn zonen en zijn neefjes, werd tegen de jaren 1980 een droom werkelijkheid – Freixenet was de wereldleider in Cava gemaakt volgens de “Método Ttradicional”.


Familiewaarden
Today
X

Familiewaarden

Vandaag leiden Freixenet’s Cordon Negro en Carta Nevada een reeks Cava’s die verkocht worden in meer dan 100 landen en gemaakt worden in de wijnmakerij te Sant Sadurni d’Anoia. We maken daarnaast ook nog wijnen in 16 van de werelds meest prestigieuze wijnregio’s, van California tot Argentinië en van Australië tot La Rioja.


De vijfde generatie van de familie leidt momenteel ons bedrijf. En net zoals Francesc Sala Ferrés in 1861, zijn we nog steeds gedreven om de beste wijnen te maken voor jullie. Nog steeds gepassioneerd om nieuwe en betere technologieën te ontdekken. Nog steeds respectvol voor Moeder Natuur, op wie we rekenen voor onze jaarlijkse oogst van druiven. En bovenal, nog steeds toegewijd om ervoor te zorgen dat elke feestgelegenheid net dat ietsje extra speciaal wordt.